top of page
Ieškoti

Apranga | Medvilninių audinių priežiūra

Apranga yra neatsiejama mūsų išvaizdos dalis, tad drabužiams neretai teikiame didelį dėmesį. Juos pirkdami esame išties išrankūs, pastebime detales, raštus, pridėtus aksesuarus. Atsižvelgiame į kiekvieną detalę ir aspektą. Tačiau taip pat svarbu tinkamai pasirūpinti drabužiu jį įsigijus, nes dažniausiai drabužius perkate ne tik vienai dienai! Kaip prižiūrėti medvilninius drabužius Štai patarimai, kuriuos norėtume pasiūlyti prižiūrint medvilnės audinio apatinius ir viršutinius drabužius. Tai natūralus pluoštas, kuris priklausomai nuo pagaminimo gali būti labai subtilus ir reikalaujantis atitinkamos priežiūros.

  • Palyginti su kitais audiniais, medvilnė yra vienas patvaresnių audinių, todėl skalbti galima tiek rankomis, tiek skalbimo mašina. Pasirinkus automatinį plovimą galite naudoti bet kokius ploviklius, be to, dėmes galite pašalinti ir balindami, jei, žinoma, audinio spalva balta. Vis dėlto, jei medvilnės drabužio etiketėje matote nuorodą skalbti žemoje temperatūroje, greičiausiai tai reiškia, kad rūbas yra linkęs susitraukti po pirmojo plovimo, jei nebus tinkamai nustatyta skalbimo temperatūra. Taigi, atsargiai vykdykite šiuo atveju pateiktas instrukcijas.

  • Verta paminėti, kad dažniausiai medvilnei skalbti pritaikomi standartiniai parametrai: vandens temperatūra ir ciklo režimas. Taigi pirmasis turėtų būti tiesiog šiltas, o ne per karštas, o antrasis turėtų būti normalus ar vidutinio stiprumo rėžimas. Nei per švelnus (pavyzdžiui, skirtas vilnos drabužiams), nei per stiprus. Tikras aukso viduriukas - šių parametrų suderinimas.

  • Norint tinkamai išdžiovinti medvilnės audinius, nerekomenduojama rinktis stipriausio gręžimo. Dėl per greito rėžimo nustatymo gali atsirasti negrįžtamų dėmių, ypač ant baltų drabužių. Spalvotiems, norint išvengti pakitimų, skalbiant rekomenduojama naudoti spalvą saugančias priemones, kurios pašalins dėmę, tačiau nepakeis spalvos.

  • Nepaisant to, kad medvilnei rekomenduojame rinktis žemesnę temperatūra, balinimui kur kas labiau tinka karštas vanduo. Norint pašalinti dėmes baltuose drabužiuose - balinimas yra vienas iš tinkamiausių būdų. Tačiau tai galima tik baltiems audiniams.

  • Viena dažna medvilnės rūbų problema yra ta, kad jie labai greitai praranda minkštumą ir elastingumą. Siekdami to išvengti, galite naudoti tik pusę ploviklio kiekio, taip pat pridėkite papildomą skalavimo ciklą. Taip neleisite plovikliui paversti drabužio kietu ir šiurkščiu Tai ypač aktualu ir naudinga skalbiant rankšluosčius ir patalynę.

  • Svarbu skalbiamus audinius atrinkti pagal spalvas. Medvilnė, palyginti su dirbtiniais audiniais, sunkiau "laiko" dažus, kaip ir bet kuris natūralus audinys. Taigi renkantis medvilnės drabužius turėtumėte teikti pirmenybę šviesesniems tonams, kurie mažiau linkę greitai prarasti savo išvaizdą. Tik vėliau skalbti tamsesnių spalvų audinius. Taip po skalbimo nepastebėsite jokių pakitimų.

  • Lygindami šiuos medvilninius drabužius, lygintuvą galite naudoti tiesiai ant jų arba naudoti specialų šlapio audinio sluoksnį.

  • Jei reikia išlyginti didesnes klostes ar raukšles, joms galite naudoti lygintuvą įkaitintą iki aukščiausios temperatūros. 


Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page