top of page
Ieškoti

Madingiausias sezono audinys - alpakos vilna

Ar jūs ieškote minkšto, šilto, lengvo, vandeniui atsparaus ir natūralaus pluošto, iš kurio gaminami prabangūs drabužiai ir kuris taip pat yra hipoalergiškas? Tuomet laikas jus supažindinti su natūraliais alpakų pluoštais. Švarkai ir paltai, pagaminti iš alpakų vilnos, tampa vis populiaresni šių dienų mados tendencijose. Pramonė pasirinko šią senovinę namų tekstilę ir pavertė universaliais, klasikiniais ar įvairesnių formų drabužiais.

Daugiau nei tik avies vilnos pusbrolis Iš prigimties alpakos pluoštas yra neįtikėtinai minkštas, tvirtas ir šiltas. Priklausomai nuo veislės ir audimo būdų, iš jo galima padaryti bet ką - nuo suknelės audinio ar elegantiško palto iki jaukaus kasdienio megztinio. Kadangi jame nėra lanolino, jis taip pat nesukels alerginės reakcijos, jei esate alergiškas vilnai (t. y. avies vilnai). Alpakos yra ekologiškesnė alternatyva avių vilnai, nes gyvūnai daro mažiau žalos žemei ir jiems reikia mažiau ganyklos vietos bei maisto. Apdorojant šią vilną nereikia jokių atšiaurių tirpiklių, reikia tik švelniai plauti. Didžioji dalis medžiagų vis dar importuojamos iš Pietų Amerikos, tačiau alpakos auginamos beveik visur.

Išmokite kalbėti alpakų kalba: kai kurios sąvokos, kurias turėtumėte žinoti Yra dvi pagrindinės alpakų veislės: „Huacaya“ ir „Suri“. Iš „Huacaya“ galima išgauti tankią, gofruotą vilną, kuri yra natūraliai elastinga. Tokia labiausiai tinka megzti. „Suri“ turi ilgesnius plaukus, kurie sudaro šilkinius siūlus, jų vilna yra vertinama ir labiau tinkama austam audiniui. Taip pat žinomos dvi kitos veislės, laukiniai alpakos pusbroliai „Gvanako“ ir „Vikuna“, tačiau jos nėra tokios populiarios, nors iš jų gaunama nei kiek ne prastesnė vilna.

Kaip nešioti ir derinti alpakų drabužius ir paltus Iš alpakos vilnos yra pagaminti klasikiniai paltai, skirti vyrams ir moterims, taip pat elegantiški apsiaustai, minkšti megztiniai ir kasdieniški švarkai. Taip pat gaminami ir papildomi aksesuarai, tokie kaip: pirštinės, šalikai ir net kojinės. Jei ieškote vieno puikaus būdo, kaip sukurti savo rudens, žiemos ar pavasario garderobą, apsvarstykite alpakų paltus ir striukes. Dirželiais, užtrauktukais ar sagomis dekoruotos alpakos striukės puikiai tinka prie džinsų ar derančio sijono, jas gali puošti stambūs papuošalai ir perlai. Švelnus rudas alpakų vilnos atspalvis suteiks tokią pat šilumą kaip minkštos odos ar zomšo drabužis. Dėvėkite jį su baltais marškinėliais ir mėgstamiausiais džinsais - tokiais, kurie verčia jus jaustis nesustabdomais ir pradėkite dieną su komfortu ir stiliumi. Arba išbandykite paltuką su marga suknele, kad galėtumėte žaisti detalėmis ir keisti savo stilių nuo hipiško iki bohemiško prašmatnumo. Alpakų paltai išties verti dėmesio ir leis jaustis patogiai kasdien ar prabangiai, kai tik to panorėsite. Juos galima nešioti dirbant, pasimatymams ir net atostogaujant. Tai universalus kūrinys ir puiki investicija, nesvarbu, ar jūs ieškote aukščiausios klasės dizainerio versijos, ar klasikiniu požiūriu patogesnio modelio. Kiekvienam reikia vieno šilto, įvairiapusio drabužio, kuris pakeri akimirksniu. Rinkdamasis alpakos paltą ar striukę nenusivilsi, drabužis nebus toks tankus kaip vilnos kailis, bet daug šiltesnis ir lengvesnis nei įprastas švarkas.

Kaip rūpintis savo alpakų paltu, striuke ar švarkeliu Alpakos vilnos audiniai yra stiprūs ir atsparūs bei ilgaamžiai jei jais tinkamai rūpinamasi. Struktūriniai drabužiai, tokie kaip paltai ar striukės, visada turi būti valomi sausai, kad išlaikytų savo formą ir dydį. Megztinius ir kitus megztus daiktus galima plauti rankomis drungname vandenyje su nedideliu kiekiu švelnaus muilo. Alpakos audinys gerai sulaiko dažus, tad galite nesijaudinti, jog išbluks. Būtinai apsaugokite nuo kandžių ar kitų kenkėjų (sezono metu). Įtraukę minkštos vilnos drabužius į savo spintą, apgalvosite kodėl jų neįsigijote anksčiau. Gyvenimas su alpakos švarku ar paltu yra šiltesnis, švelnesnis ir stilingesnis nei gyvenimas be jo. Šio sezono naujienos siūlo jums pasirinkimą ir įvairialypę mados detalę, kuri gali būti poruojama su, bet kokiu įsivaizduojamu drabužiu.

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page